Drostes » Hotel Tubbergen Herberg » Restaurant » Ons restaurant

Hotelkamer boeken

datepicker arrival
datepicker departure
Zoeken

De beste (biologische) producten uit Twente vers op tafel in ons restaurant in Tubbergen.

Ons restaurant kan men het best omschrijven als "bistronomie". De combinatie van een eerlijke keuken, geproefd in een ongedwongen sfeer met daarop een correcte prijs- en kwaliteitsverhouding. Onze chefkok Hans ter Huurne kookt met de seizoenen en met voornamelijk producten uit Twente. Neem alvast een voorproefje en bekijk hieronder onze menukaart van dit moment.

3-gangen menu € 35,00
4-gangen menu € 45,00

 

Voorgerechten (11,00)

Grove tartaar van Albacore tonijn, cruditee van winterse groenten, gekonfijte citroen, oesterschuim, zeewiercrème

Hammetje van traag gegaarde kalfsbovenbil, witlof, gewelde abrikoos, sereh dressing, aardappelkaantjes

Gelaagde terrine van rode kool, boerenyoghurt en zwarte olijf, bloedsinaasappel, karwijdressing, Salat bleu (aardappel)

Carpaccio van het Blonde d’Aquitane rund, gebrande hazelnoten, geschaafde Twentse oude kaas, kruidige olie

 

Soepen (9,50)

Licht gebonden soep van strandkrabbetjes, fijne groenten, grijze garnalen, crème fraîche

Krachtige runderbouillon, tranches ossenhaas, knolselderij, gekrulde prei

Romige soep van aardperen en kruidnagelmosterd, tosti van tripel bier brood en Vacherin Mont d’Or

 

Tussengerecht/warm voorgerecht (11,50)

Tagliatelle, gezouten ansjovis, gepofte rode biet, shiitake, gemberroom, rode bieten bouillon

 

Hoofdgerechten (21,50)

Roulleau van huisgerookte zalm en zuurkool, op cederhout gegaarde zalmforel, beurre blanc, wafelchips

In de pan geroosterde skrei filet, prei risotto, koolraap, prei-vadouvancoulis

Rundermedaillon van the Green Egg, gesmoorde ossenstaart, mousseline, paddenstoelen, pastinaak, rode wijnsaus

Gebraiseerde procureur, uiensoubise, gekonfijte aardappel, gewokte schorseneren en spruitjes, droge worstkruim, rozemarijnjus

Open lasagne van knolselderij, winterpeen en Lady Bleu (geitenkaas), kruidige linzen, veldslapesto, kerrie sabayon, rode uien krokantjes

 

EXTRA: portie huisgemaakte
dikke frieten € 3,50 (2p)

 

KIJK OOK OP ONZE RAMEN IN HET RESTAURANT!

Desserts (9,50)

Een selectie van Hollandse en buitenlandse kazen, geroosterde Twentse wegge, marmelade (+ € 3,00)

Taartje van stoofperen, amandel en melkchocolade, glühwein jelly,specerijenroomijs

Crème Brulee, roomijs met bruinbroodkruim, kaneel tuilles

Lasagne van mango en Cuarenta y Tres, ananas met specerijen gegaard, koffiekaviaar, yoghurtsorbet

Beignets van dadel en salie, chutney van pastinaak, zoethout en peer, citrusfruit, appelsorbet

Parfait van hazelnoten en Frangelico, kniepertje gevuld met zure room crème, “boter” van winterpeen en vanille

 

Droste’s Klassiekers

Crispy kalfszwezerik, batatencrème, sherryjus
(Klassieker toeslag tussengerecht + €5,00 hoofdgerecht + €10,00)

Tournedos, ossenhaas van het Blonde d’Aquitane, carré aardappel, bearnaisesaus
(Klassieker toeslag hoofdgerecht + € 8,00)

 


 

De herberg scoort weer hoog!

De herberg scoort hoog! Wij zijn gezegend met een  plaats binnen de top 25 van de beste kleine hotels van Nederland volgens Tripadvisor. Dit keer dus geen ereprijs door één of andere instantie, maar een zuivere publieksprijs gekozen door de hotelgasten van Nederland. Onze dank gaat uit naar onze trouwe gasten die ons een warm hart toedragen! Bekijk hier de publicatie van Tripadvisor.

gezellig winter

Droste's dineren en logeren
Uelserweg 95
7651 KV Tubbergen
Telefoon (0546) 621 264
Fax (0546) 622 828
info@drostes.nl

 

 

alles is hier echt, ook onze glimlach!

good food book diner 2015

HET GOOD FOOD BOOK DINER 2015 That’s a good feeding! Droste's dineren en logeren en het Twentsch Wijnhuis organiseren op zondag 25 januari 2015 het GOOD FOOD BOOK diner bij Droste's in Tubbergen. Ons 'goed gevoel' aanbod: Een prachtig menu gekookt door chef-kok Hans ter Huurne inclusief begeleidende wijnen uit het boek, én het GOOD FOOD BOOK voor slechts € 49,95. Diogo Barradas van het wijngoed Herdade do Rocim uit Portugal (deze voor het boek geselcteerde wijnen proeven wij ook) en vertegenwoordigers van het Twentsch Wijnhuis zullen hierbij aanwezig zijn. Met deelname steunt u het WFP en zorgt u voor 40 maaltijden in Mali. Een goed gevoel, lekker eten, bijpassende wijnen - een prima culinair begin van 2015. Wij  hopen u te mogen...

good food book 2015