De Herberg

Goed eten en slapen, ontmoeten

Tubbergen

  • 20 fijne kamers
  • Bistronomie met café
  • Biergarten in de zomer
  • Wintertuin met haardvuur in de winter

Oerboerderij

Samen jezelf zijn op een geweldige plek

De Lutte ( 20 personen )
met familie, vrienden of collega’s

Boerderijlodges

Stoer overnachten met je gezin

Beuningen( 3x4 personen )
Delden( 4x4 en 1x8 personen )
Hezingen( 4x4 personen )
Nutter( 1x2 en 2x4 personen )
Langeveen( 16 personen )
Mander( 2x5 personen)
*( extra bed overal mogelijk)

Landschapkamer

Even helemaal niets!

De Bölte
Nutter( 2 personen )
Drostes » Concept landschaphotel

Concept landschaphotel

De Landschapkamer is als hotelkamer voor het nieuwe hotelconcept Landschaphotel ontwikkeld. De hotelkamers van het Landschaphotel liggen in of nabij de mooiste natuurgebieden. Het hotelconcept is helemaal gericht op beleving van het landschap en ontmoetingen in en met het landschap. Niet alleen ontmoeting met de prachtige natuur, maar ook met de mensen die wonen en werken in het landschap. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen met andere gasten mee te eten aan de keukentafel bij boeren uit de omgeving, die graag vertellen over het leven in het landschap.

Het Landschaphotel draagt zelf ook bij aan het nieuwe economische model. Het biedt grondeigenaren zoals boeren een (alternatief) verdienmodel. Zij ontvangen een pachtprijs voor elke Landschapkamer die op hun grond staat. Tevens kunnen zij geld verdienen met het beheren van de Landschapkamer.

Het landschap profiteert van het Landschaphotel. Met boeren worden afspraken gemaakt over passend gebruik van de grond rondom de Landschapkamer. Voor terreinbeherende organisaties geldt dat zij met de ontvangen pacht een kostendrager hebben voor natuurbeheer. Daarnaast gaat er per overnachting een bedrag van 5 € naar een landschapsfonds, van waaruit landschapsprojecten in de omgeving kunnen worden gefinancierd.

Het concept Landschaphotel komt voort uit het initiatief ‘Duurzaam innovatief Twents! Landschaphotel’ (DiT!L) en wordt in samenwerking met o.a. stichting DiT!L, Harald Droste en Michael Kok Concepts ontwikkeld.

Altijd het beste uit de buurt!

Bij Droste's restaurant werken we zoveel mogelijk met Twentse boeren die onze ingrediënten leveren. Zo worden onze biologische groenten verbouwd door Jan Niemeijer van het Groene Spoor uit Rossum (ov). Jan houdt van de grond en de dieren die er op leven. Stikstof en bestrijdingsmiddelen zullen nooit op zijn akkers gebruikt worden. Hij zorgt zelf voor een perfecte humus om zijn land te bemesten. De vleesrunderen voor Droste's staan op de boerderij van Peter oude Luttikhuis op wandelafstand van de herberg evenals  de Bunte Bentheimer varkens van De Feijterhof. Totale controle over de voedselketen

Droste’s herberg
Uelserweg 95
7651 KV Tubbergen
Telefoon (0546) 621 264
info@drostes.nl

Alles is hier echt, ook onze glimlach!

Twentepad, de leukste wandeling van Nederland

Het Twentepad loopt langs de herberg. Ideaal dus om een etappe van deze 3-daagse wandeling te lopen. Van de herberg tot het pittoreske Ootmarsum is het 18 kilometer.  U wandelt over de stuwwal van Ootmarsum met de Galgenberg en de Kuiperberg, door het dal van Mosbeek en door het Springendal waar het water uit de grond borrelt. Een hele afwisselende wandeling met beekjes, heidevelden, glooiingen, loof- en naaldbossen en met als toetje de aankomst in Ootmarsum met zijn leuke terrasjes en galerieën. Daarna neemt u buslijn 64 die u weer tot voor het hotel brengt!