De Herberg

Goed eten en slapen, ontmoeten

Tubbergen

  • 20 fijne kamers
  • Bistronomie met café
  • Biergarten in de zomer
  • Wintertuin met haardvuur in de winter

Oerboerderij

Samen jezelf zijn op een geweldige plek

De Lutte ( 20 personen )
met familie, vrienden of collega’s

Boerderijlodges

Stoer overnachten met je gezin

Beuningen( 4x4 personen )
Delden( 4x4 en 1x8 personen )
Hezingen( 4x4 personen )
Nutter( 1x2 en 2x4 personen )
Langeveen( 16 personen )
Mander( 2x5 personen)
*( extra bed overal mogelijk)

Landschapkamer

Het landschap rondom

Nutter( 2 personen )
Drostes » Het gebouw

Het gebouw

De LandschapLodge is de eerste toepassing van een nieuw ontwikkeld autarkisch en hoogwaardig gebouwconcept. De fraai vormgegeven lodge is zo ontworpen, dat vanuit elke ruimte een optimale beleving van het landschap bestaat en er een eenheid tussen lodge en omgeving ontstaat. Vanwege de autarkie van de LandschapLodge zijn er geen aansluitingen op nutsvoorzieningen nodig. Dit maakt het mogelijk om de lodge op iedere locatie te plaatsen.

De LandschapLodges® kunnen zonder aansluitingen op nutsvoorzieningen het hele jaar gebruikt worden.

De lodges zijn goed geïsoleerd en de toegepaste duurzame installaties zijn volledig CO2-neutraal.

Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van een houtpelletkachel. Deze kachel is geplaatst in de woonkamer en zorgt hier voor comfortabele warmte. Door het gebruik van houtpellets, een hernieuwbare energiebron, geschiedt dit CO2-neutraal.

Het benodigde water wordt lokaal gewonnen uit een bron en is na filtratie geschikt voor douchen en wassen. Drinkwater wordt aangeboden in flessen.

Om maximaal gebruik te maken van alle beschikbare energie is er voor gekozen om een warmtepompboiler toe te passen. Hierdoor wordt de energie uit de afgevoerde ventilatielucht gebruikt om warm tapwater te produceren.

Het afvalwater wordt op geheel natuurlijke wijze gezuiverd door een helofytenfilter (rietveld).

De benodigde elektrische energie wordt opgewekt middels PV-panelen. Teveel opgewekte energie zal in de lodge worden gebufferd in een batterypack. Hiermee is ook de energievoorziening tijdens de nacht en donkere perioden gewaarborgd.

 

 

 

Altijd het beste uit de buurt!

Bij Droste's restaurant werken we zoveel mogelijk met Twentse boeren die onze ingrediënten leveren. Zo worden onze biologische groenten verbouwd door Jan Niemeijer van het Groene Spoor uit Rossum (ov). Jan houdt van de grond en de dieren die er op leven. Stikstof en bestrijdingsmiddelen zullen nooit op zijn akkers gebruikt worden. Hij zorgt zelf voor een perfecte humus om zijn land te bemesten. De vleesrunderen voor Droste's staan op de boerderij van Peter oude Luttikhuis op wandelafstand van de herberg evenals  de Bunte Bentheimer varkens van De Feijterhof. Totale controle over de voedselketen

Droste’s herberg
Uelserweg 95
7651 KV Tubbergen
Telefoon (0546) 621 264
info@drostes.nl

Alles is hier echt, ook onze glimlach!

Twentepad, de leukste wandeling van Nederland

Het Twentepad loopt langs de herberg. Ideaal dus om een etappe van deze 3-daagse wandeling te lopen. Van de herberg tot het pittoreske Ootmarsum is het 18 kilometer.  U wandelt over de stuwwal van Ootmarsum met de Galgenberg en de Kuiperberg, door het dal van Mosbeek en door het Springendal waar het water uit de grond borrelt. Een hele afwisselende wandeling met beekjes, heidevelden, glooiingen, loof- en naaldbossen en met als toetje de aankomst in Ootmarsum met zijn leuke terrasjes en galerieën. Daarna neemt u buslijn 64 die u weer tot voor het hotel brengt!