De Herberg

Goed eten en slapen, ontmoeten

Tubbergen

  • 20 fijne kamers
  • Bistronomie met café
  • Biergarten in de zomer
  • Wintertuin met haardvuur in de winter

Oerboerderij

Samen jezelf zijn op een geweldige plek

De Lutte ( 20 personen )
met familie, vrienden of collega’s

Boerderijlodges

Stoer overnachten met je gezin

Beuningen( 4x4 personen )
Delden( 4x4 en 1x8 personen )
Hezingen( 4x4 personen )
Nutter( 1x2 en 2x4 personen )
Langeveen( 16 personen )
Mander( 2x5 personen)
*( extra bed overal mogelijk)

Landschapkamer

Even helemaal niets!

De Bölte
Nutter( 2 personen )
Drostes » Ons verhaal

Het verhaal van Droste's!

In 1928 is de opa van Harald Droste begonnen met een klein café met kruidenierswinkeltje genaamd De Viersprong. Harry Droste, de vader van Harald, nam dit begin jaren 60 over en trouwde met Lida, de moeder van Harald. Lida kon lekker koken en begon een restaurant naast het café. Na hiermee zeer succesvol te zijn geweest startten ze in 1976 met de bouw van de eerste hotelkamers bij het bedrijf. Alle 4 de kinderen kiezen voor de hotelschool en als oudste neemt Harald het bedrijf over in 1990. Het is dan nog steeds een café met een eenvoudig restaurant en 10 hotelkamers.

Harald, die dan net terugkomt uit Amerika, begint het bedrijf gelijk te veranderen in een voorbeeldig hotel en restaurant.  Zoals hij gewend was vanuit de wereld van de hotelschool, de vele stages en de Ritz-Carlton in Boston waar hij de laatste twee jaar gewerkt had. Maar na een aantal jaren komt hij er achter dat dit hem weliswaar geld oplevert, maar niet gelukkig maakt! Hij vindt “plezier in het werk” belangrijker en merkt dat plezier voornamelijk komt uit de mensen waarmee je werkt en de gasten die waarderen wat je doet.

Vanaf dat moment gaat het roer om en gaat Harald zijn eigen koers varen en vooral zijn eigen gevoel volgen. Steeds meer gasten waarderen zijn ideeën en aanpak en dan volgt vanzelf de energie en het plezier!

Het voormalige café De Viersprong is nu  een wat eigenzinnige en hippe herberg  "Droste’s dineren en logeren", waar alles draait om lekker eten en drinken en om de mensen natuurlijk.

Harald koos er niet voor om het hotel uit te breiden met weer een nieuwe gebouw, maar bedacht het concept Boerderijlodges. Samen met de boeren ontwikkelde hij verrassende appartementen in vrijkomende bestaande boerderijen of stallen. Op deze manier kon het bedrijf toch groeien maar kan Harald gewoon herbergier blijven. Iets dat beter bij hem past dan Hoteldirecteur. En zo is het ook bij de boerderijlodges. De boeren zijn gastheer op hun eigen erf. Harald houdt van kleinschaligheid en echtheid en kwam er gelukkig op tijd achter dat hij niet geschikt was voor de grote hotelketens met hun “lijstjes afvinken cultuur”.

Het laatste project is “de oerboerderij” . Met de bedoeling om een plek te creëren zonder al te veel opsmuk zodat mensen dichter bij hun hart kunnen komen. “Mensen passen zich snel aan aan de omgeving.” Het meest belangrijk voor ons zijn “andere mensen” . “Wanneer je alles hebt, maar het niet kunt delen is er niets aan” aldus Harald. “Samen eten, drinken en praten is waar het om draait in deze wereld. Herbergier zijn is dus nog niet zo slecht!”

Droste’s herberg
Uelserweg 95
7651 KV Tubbergen
Telefoon (0546) 621 264
info@drostes.nl

Alles is hier echt, ook onze glimlach!