Beleef Twente


Tip van
Harald

Harald als reisleider

Ben je met een groep van meer dan 4 personen dan fietst Harald graag met je mee als reisleider. Racefietsen, gravelen of mountainbiken. Of we nou 25 of 125 kilometer gaan fietsen maakt niet uit. Deze Tukker laat je graag het mooiste uit zijn streek zien en voelen.

Weg van de gebaande paden voor sportievelingen!

Wil je een paar dagen heerlijk genieten van de rust en natuur in Twente? Dan hebben we een aantal leuke activiteiten die je bij je verblijf kunt bijboeken. Wat dacht je van bijvoorbeeld een wandeling over (een deel van) het Twentepad, mountainbiken (ook e-moutainbike) in het Springendal, gravelen over semi-verharde paden of paardrijden door de Twentse natuur. Hieronder lees je er meer over.

Gravelen door de Twentse natuur

Speciaal voor dit herfst- en winterseizoen heeft Herbergier Harald een avontuurlijke fietstocht samengesteld van 35, 45 0f 75 kilometer.

‘Gravelen is helemaal in: lekker fietsen met een gravelbike over semiverharde paden door de natuur.’

Harald heeft een aantal bijzondere fietsen aangeschaft voor deze ondergrond. Een soort mix tussen een gewone fiets en een mountainbike: de gravelbike.  Je krijgt een GPS systeem mee voor de route en die wijst je precies de weg want het volgen van de bestaande  knooppunten lukt niet met deze routes ?.

De route is geschikt voor sporters maar ook voor iedereen die een beetje sportief is. Vind je jezelf niet sportief genoeg dan kun je ook een elektrische mountainbike huren voor deze routes. Maar je hoeft er geen wedstrijd van te maken. Je hebt natuurlijk de hele dag de tijd om de route te rijden en te genieten.

Omdat nu alle eet- en drinklocaties die je onderweg tegenkomt gesloten zijn krijg je een lunchbox met powerfood en koffie of warme  chocolademelk mee voor onderweg. En dat hangen we gewoon aan de stoere bike!

Prijs met z’n tweeën € 79,00 inclusief 2 superfietsen, GPS systeem en lunchpakket en gratis bidon. Toeslag e-bike € 20,00 p.p.

Reserveren kan hier >>

Mountainbiken

Vlakbij de herberg loopt de MTB route Vasse/Springendal.  Deze is geheel bewegwijzerd en is 43 kilometer lang. Er is ook een kortere versie van 33 kilometer.

Mountainbikes zijn te huur bij de herberg en kosten € 25,00 per dag. Ook is het mogelijk om een elektrische mountainbike te huren. Deze kost € 35,00 per dag en moeten we extern inhuren. Een bidon met water krijg je van ons cadeau.

Omdat nu alle eet- en drinklocaties die je onderweg tegenkomt gesloten zijn krijg je een lunchbox met en koffie of warme  chocolademelk mee voor onderweg. En dat hangen we gewoon aan de stoere bike! De kosten voor de lunchbox zijn € 10,00 per persoon.

Reserveer hier je mountainbikes >>

Paardrijden met Esther

Voor gasten die ervaring hebben met paardrijden is het mogelijk om onder begeleiding een mooie buitenrit te maken van ongeveer twee uur door de Twentse natuur.  Je vertrekt vanaf stal Denink op 5 minuten rijden (of 15 minuten fietsen) van de herberg. Je rijdt op Friese paarden en Esther rijdt met je mee op haar eigen paard.

Kosten: € 75,00 per persoon inclusief opgezadeld paard en koffie met krentewegge onderweg.

Je kunt ook je eigen paard meenemen en bij de manege stallen.

Reserveer hier je buitenrit >>

Wandel het Twentepad

Drostes Herberg ligt aan de rand van een geweldig wandelgebied: het Twentepad. Voor de echte wandelaars is het prachtig om een etappe van het Twentepad te lopen.

Deze 20 kilometer lange en goed aangegeven wandeling loopt van de herberg naar het pittoreske Ootmarsum door weilanden, heidevelden, beekdalen en bossen. Twente op z’n best. Vanuit Ootmarsum neem je dan de bus terug naar de herberg. Wij hebben OV-chipkaarten voor je klaarliggen.

Je krijgt als gast van de Herberg een kaart met alle wandelknooppunten zodat je ook zelf je eigen route kunt samenstellen. Ook kunnen we een rugzakje meegeven met een lunchpakket en koffie of thee voor onderweg.

Reserveer hier je wandelarrangement >>

Fietsverhuur

Naast de arrangementen kun je ook zelf alvast een fiets reserveren, en bij Drostes afhalen.
We doen er zelfs praktische waterdichte fietstassen bij! Daarna kun je gelijk de paden op.

Reserveer hier je fiets >>